Jeremić: Na vlasti u Srbiji šizofreni konglomerat, od Ane Brnabić do Miše Vacića

"Ekstremna populistička desnica je u Srbiji pobedila 2012. godine"

18. apr 2019

Predsednik Narodne stranke i Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je danas da je u Srbiji na vlasti „šizofren konglomerat“ koji čine ljudi od premijerke Ane Brnabić do Miše Vacića i Vojislava Šešelja.

„Ekstremna populistička desnica je u Srbiji pobedila 2012. godine. Ona je posle toga ogrnula i liberalno ruho, između ostalih ruha koje je ogrnula“, rekao je Jeremić u diskusiji „Šta se očekuje na Balkanu“, saopštio je CIRSD koji je i organizator tog skupa.

U diskusiji koju je vodio Jeremić učestvovali su i narodni poslanik i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović i član Ohridske grupe Zoran Čičak.

Tokom panela je predstavljen i novi broj časopisa „Horajzons“ (Horizons), u izdanju CIRSD-a u kojem je autor, između ostalih, profesor Džefri Saks.

Diskusijama održanim u Aeroklubu prisustvovali su ambasadori, predstavnici političkih stranaka i diplomatskog kora, profesori univerziteta i ličnosti poznate u javnosti.

CIRSD osnovan krajem 2013. godine, nakon Jeremićevog predsedavanja Generalnom skupštinom UN, a u savetodavnom odboru Centra su stručnjaci svetskog nivoa.

Centar je organizovao diskusije u Beogradu, Njujorku, Pekingu, Londonu, Parizu, Istanbulu i drugim svetskim gradovima.

Partneri CIRSD-a su, između ostalih, i francuski Institut za spoljne poslove, Centar za američki progres u Vašingtonu, Univerzitet Harvard, londonski Međunarodni institut za strateške studije, Ruska akademija i kineski Državni centar za istraživanje razvoja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga