Jeremić Milenijum timu: Tužite mene, a ne medije

"Taksa za odgovor na tužbu je oko 54.000 dinara, što je za mnoge medije značajan novac"

10. jun 2021

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je Milenijum tim da, ako podnosi tužbe zbog izjava u kojima ukazuje da je ta kompanija generator korupcije i jedan od najvećih sistema za isisavanje novca građana iz budžeta u privatne džepove, to čini protiv njega, a ne protiv medija koji prenose njegove izjave, saopšteno je iz te partije.

„Vlasnici Milenijum tima Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su među najbogatijim ljudima u Srbiji, milijarderi, a podnose tužbe protiv malih i nešto većih slobodnih medija u kojima traže odštetu od 100.000 evra. Taksa za odgovor na tužbu je oko 54.000 dinara, što je za mnoge medije značajan novac. Reč je o očiglednom pokušaju ućutkavanja“, rekao je Jeremić portalu Info Vranjske.

Jeremić je naveo da je „Milenijum tim“ podneo više od 20 tužbi od kojih najviše protiv medija, a neke i protiv Narodne stranke.

„Hoće da nas uplaše da ne govorimo o njihovim marifetlucima, ali su se grdno prevarili. Ne da se nisam uplašio, nego sam posle njihovih tužbi javnosti predstavio još više dokaza o njihovom sumnjivom poslovanju koje je gotovo isključivo sa državom, i na osnovu kojeg su Bošnjak i Vujko postali milijarderi“, rekao je on.

Jeremić je naveo da je kupovina Vranjske Banje „očigledan lopovluk“ zbog kojeg će „u zatvor ići svi umešani u tu operaciju“, i podsetio na izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije koji je preporučio Vladi Srbije da zaduži Tužilaštvo za organizovani kriminal da preduzme zakonom predviđene mere, ali se vlada oglušila o tu preporuku.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Zrenjanin
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga