- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jeremić: Izmene Zakona o nauci podstiču najbolje da odu

Narodna stranka upozorila je danas da će izmene Zakona o nauci i istraživanju podstaći najškolovanije ljude koje Srbija ima da napuste zemlju i svojim znanjem doprinesu razvoju drugih država, koje u njihovo obrazovanje nisu ništa uložile.

„Lično sam se uverio koliko je obrazovanje važno i stoga apelujem na naprednjačku vlast da još jednom razmotri predložene izmene zakona, za koje priznati stručnjaci tvrde da će ostaviti bez posla oko 1.000 naučnih istraživača. Plagijatori doktorata iz vrha vlasti očigledno ne shvataju suštinski značaj i vrednost visokog obrazovanja i istraživačkog rada, jer su svoje diplome kupili“, ocenio je u pisanoj izjavi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Jeremić je ocenio da građani Srbije zalužuju da naučnici za čije su obrazovanje odvajali svoj novac doprinesu razvoju Srbije i time im višestruko vrate sredstva uložena u njihovo školovanje.

„Naši mladi i obrazovani ljudi su naš najveći razvojni potencijal i oni moraju znati da je Srbija mesto gde mogu da se u potpunosti profesionalno ostvare. Obrazovanje je uvek najbolja investicija“, naveo je Jeremić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!