Jeremić: Bojkot izbora znači promenu vlasti u dogledno vreme

"Diktatorski režim, koji čine potpuni diletanti, neće umeti da se nosi sa tim problemom"

26. jula 2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da opozicija mora da ostane jedinstvena u odluci da bojkotuje izbore, ako vlast do kraja septembra ne obezbedi fer i demokratske izborne uslove, i da će tada podela u Srbiji biti „pola-pola“, što će doprineti tome da postane očigledno da je promena vlasti moguća.

„Mislim da vlast neće obezbediti uslove za fer i demokratske izbore i ako opozicija na njih ne izađe, biće osporen legitimitet institucija i to stanje ne može da traje dugo. Diktatorski režim, koji čine potpuni diletanti, neće umeti da se nosi sa tim problemom“, rekao je Jeremić sinoć u Kraljevu na tribini Saveza zaSrbiju, održanoj u prostorijama Narodne stranke.

Jeremić je rekao da je bivša vlast u Makedoniji pala godinu i po dana pošto je opozicija bojkotovala izbore, a da je Slobodan Milošević poražen nakon što je prava opozicija bojkotovala izbore 1997. godine i dodao da tadašnje stranke opozicije koje su učestvovale na tim izborima, posle toga više nisu imale gotovo nikakav uticaj.

„Da bi bojkot bio uspešan moramo i da zajedno vodimo aktivnu kampanju bojkota. Nećemo sedeti kod kuće, imaćemo plan za svaki mesec kampanje“, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da vlast SNS-a „ne može još dugo da traje“ i da sistem puca po svim šavovima, dok je „mentalna stabilnost predsednika Srbije AleksandraVučića sve više upitna i to je sve očiglednije“.

„Sistem je prenapregnut svakim danom sve više, a kada se opruga pritisne do kraja, onda se ne vraća polako u prvobitno stanje, nego naglo. Promene možda nisu na sam dohvat ruke, ali će se dogoditi u dogledno vreme“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga