Jeremić: Bojkot izbora ima smisla ako tako odluči cela opozicija

"Ovo su protesti mnogo veći od protesta same opozicije"

27. dec 2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bojkot izbora u Srbiji ima smisla ako bi to bila jedinstvena odluka cele opozicije, te da su protesti subotom u Beogradu građanski, a da im članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, poput obezbeđivanja redara, saopštila je danas ta stranka.

„Vučić najverovatnije planira da raspiše vanredne izbore pred potpisivanje takozvanog sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine i da režim zatraži podršku naroda za taj sporazum koji neće biti predstavljen konkretno, nego kao odluka između mira i rata, a da onda te izbore pokrade u nadi da će međunarodni faktor okrenuti glavu zbog Kosova“, rekao je on televiziji Al Džazira.

Jeremić je kazao da će u subotu, 29. decembra, biti ispoljena najveća energija građana do sada, što je prema njegovoj oceni jasan pokazatelj da se situacija menja u poređenju sa prethodnim mesecima i godinama.

On je dodao da nije od presudne važnosti ko se gde nalazi i u kojem redu šeta, jer kako je kazao svi su na protestima jednaki.

Ovo su protesti mnogo veći od protesta same opozicije i možda je to jedan od razloga zbog kojih su do sada bili toliko uspešni. Narodna stranka i ostale članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, poput obezbeđivanja redara“, rekao je Jeremić.

Protesti protiv nasilja pod nazivima „Stop krvavim košuljama“ i „1 od 5 miliona“, održani su 8, 15, i 22. decembra u Beogradu, a novi je najavljen za subotu, 29. decembra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga