Jelena Anasonović: Nema razgovora sa Vučićem

"Dogodila su se hapšenja mladih koji protestuju, i dok god se tako budu ponašali, dijalog sa ovom vlašću bio bi samo još jedna od manipulacija"

20. mar 2019

Nema razgovora sa Aleksandrom Vučićem, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Jelena Anasonović, jedna od organizatora građanskih protesta „Jedan od pet miliona“.

Ona je reagovala na izjavu predsednika Srbije da „uvek želi da razgovara sa građanima koji protestuju, ali ne sa liderima opozicije“.

Ona je rekla da nije prvi put da se Vučić služi floskulama i da bi bilo „izuzetno pogrešno prihvatiti takav predlog Aleksandra Vučića u sadašnjoj atmosferi i medijskoj neslobodi u Srbiji“.

„Bez dobre pripreme sastanka i prenosa uživo, on bi se sigurno trudio da izmanipuliše građane“, rekla je Anasonović i navela da se Vučić, članovi njegove partije i Vlade Srbije, trude da delegitimišu, minimiziraju i ugase proteste.

„Dogodila su se hapšenja mladih koji protestuju, pretučeni su organizatori protesta u Žagubici i Negotinu, i dok god se tako budu ponašali, dijalog sa ovom vlašću bio bi samo još jedna od manipulacija“, rekla je Anasonović.

Ona je podsetila da su, posle prve slične izjave Aleksandra Vučića, u decembru 2018. organizatori protesta pozvali predsednika Srbije da dođe na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i građanima kaže šta ima.

Jelena Anasonović je najavila da će protesti biti nastavljeni po dosadašnjem modelu, odnosno da će se na njima obraćati javne ličnosti, predstavnici sindikata i drugi građani, kao i da će jedna od centralnih akcija i dalje biti zahtev da Radio-televizije Srbije objektivno informiše javnost.

Protesti se održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra 2018. godine, a u međuvremenu su se proširili na više gradova Srbije.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga