Jedna rečenica menja sve!?

Ministarstvo poljoprivrede ne prestaje da se blamira, trebalo im pola godine da sastave jednu rečenicu

25. feb 2013

Ministar poljoprivrede ne prestaje da se bruka u javnosti svojim kontroverznim izjavama o ispravnosti mleka koje pijemo, a sada mu se u bruci pridružuje i celo njegovo Ministarstvo.

U dopisu Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede – upućenom tek danas! – veterinarskim inspektorima koji na terenu nadziru kvalitet stočne hrane na gazdinstvima koja proizvode mleko, „poštovanim kolegama“ se nalaže ono što bi odavno trebalo da im je redovan posao: da na gazdinstvima preporuče „da se hrana koja je plesnjiva izbaci iz upotrebe i da se uvede u ishranu zdrav kukuruz“.

Doslovce (bez redakcijskih intervencija): „Poštovane kolege, zbog pojave afla toksina M1 u mleku iznad dozvoljenih granica , molim Vas da u toku vašeg aktivnog nadzora na gazdinstvima date preporuku da se hrana koja je plesnjiva izbaci iz upotrebe i da se uvede u ishranu zdrav kukuruz, silaža… kao preporuku da se koristi Zeolit“

Originalni dokument pogledajte na ovom linku.

Zeolit koji se pominje u dopisu je mineral koji se kao ekološki preparat koristi u poljoprivredi, stočarstvu, živinarstvu, farmaciji i medicini za detoksikaciju organizma i prevenciju raznih problema koji mogu nastati nepravilnom ishranom ili usled poremećaja metabolizma.

Specifična struktura zeolita omogućava njegovu upotrebu kao mineralnog sunđera koji skuplja sve otrove u organizmu, vezuje ih za sebe i s fekalijama izbacuje napolje, ne ostavljajući za sobom nikakve hemijske zaostatke.

Veterinarska inspekcija zabranila je danas proizvodnju mleka na 12 farmi zbog povišenog nivoa aflatoksina u mleku, izjavila je načelnica Veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin. Ona je Televiziji „Pink“ rekla da očekuje da će za nekoliko dana „blokirane“ farme imati „čistu situaciju“ – mleko neće morati da se uništi, već će ići do mlekara. Prema njenim rečima, danas se očekuju rezultati za 24 farme.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga