Jedinstvenoj Rusiji ne gine koalicija

U Rusiji su večeras zatvorena sva birališta za novi saziv donjeg doma ruskog parlamenta, Državnu Dumu. Medvedev kaže da je pobeda Jedinstvene Rusije dostojanstvena ali je, prema dosad obrađenim podacima osvojila samo 46 odsto glasova

04. dec 2011

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je večeras da je vladajuća Jedinstvena Rusija ostvarila „dostojanstvenu“ pobedu na izborima za donji dom parlamenta, ali da će u Dumi morati da formira koaliciju sa nekom od partija.
Lider Jedinstvene Rusije Vladimir Putiun ocenio je, pak, da rezultati izbora odražavaju realnu situaciju u državi.

„Jedinstvena Rusija će u svakom slučaju morati da uđe u koaliciju sa drugim političkim partijama u Dumi“, kazao je Medvedev u štabu Jedinstvene Rusije.

Dodao je da je to „normalno“ i da je to „demokratija“, te da su lideri nekih partija već saopštili da su na to spremni.

Prema obrađenih 17 odsto glasova i rezultatima izlaznih anketa, Jedinstvena Rusija je osvojila 46 odsto glasova, dok je u prethodnom sastavu Dume imala 64 odsto.

Cilj stranke bio je da sada osvojio 65 odsto kako bi imala dvotrećinsku većinu.

Medvedev, nosilac liste te partije, kazao je da će joj rezultati koje je osvojila dati pravo da nastavi kurs koji je do sada vodila.

Lider jedinstvene Rusije, premijer Vladimir Putin rekao je, takođe u štabu stranke, da je zemlja prošla kroz težak period, ekonomsku krizu, a, kako je istakao, najveća odgovornost ležala je upravo na Jedinstvenoj Rusiji.

Putin je dodao da rezultati daju Jedinstvenoj Rusiji mogućnost da i dalje predvodi stabilni razvoj države.

Ruska policija uhapsila je u centru Moskve više lidera neparlamentarne opozicije, koji su nameravali da održe miting protiv glasanja na parlamentarnim izborima, ali za miting nisu imali dozvolu vlasti.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga