- Autonomija - https://www.autonomija.info -

„Jedino u Temerinu ima tuče?“

Tuča koja se 21. oktobra dogodila u Temerinu bila je posebna tačka dnevnog reda na jučerašnjoj sednici Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine. Nakon što je predočen detaljan zapisnik o tom incidentu, kao i lista oružja i drugih predmeta pronađenih sutrada prilikom pretresa kod osumnjičenih, član odbora Goran Paunović izrazio je najpre žaljenje što u našoj sredini još uvek dolazi do incidenata, ali je postavio i pitanje: da li njihovo razmatranje i razjašnjavanje treba zaista da bude zadatak Odbora za bezbednost vojvođanske skupštine, ili je to zadatak policije i suda.

Ukoliko skupštinski odbori razmatraju te događaje, postoji bojazan da će hteli-ne hteli incident dobiti političku notu i da će to dovesti do daljih nesporazuma i razmimoilaženja – kazao je Paunović, predlažući da skupštinski odbor ubuduće ne raspravlja u formi posebne tačke dnevnog reda o svakom pojedinom incidentu, iza kojih pre stoji upotreba  alkohola nego nacionalna mržnja, već da se ubuduće bavi analizom javno-bezbednosne situacije u periodu između dve sednice odbora.

Mišljenje da nijedan incident ne treba zasebno raspravljati delili su i ostali članovi odbora, budući da demonstriranje fizičke snage i sve prisutnije nasilništvo nažalost sve karakterističnije za celinu društvenih odnosa, a ne samo za međunacionalne odnose. -Time što i odbor za bezbednost Skupštine Vojvodine u vidu zasebne tačke dnevnog reda raspravlja o slučaju iz Temerina u javnosti se stvara slika da u zemlji nigde drugde ne postoje razmimoilaženja među predstavnicima nacionalnih zajednica samo u Temerinu i da jedino tu deluju ekstremističke grupe.  Iako je stvarnost sasvim drugačija i jer se , nažalost, tuče događaju i u drugim sredinama –ukazano je na sednici.

(Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!