- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jedan poginuo, opet haos zbog vetra i snega

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo usled snežne mećave na putu Novi Bečej-Novo Miloševo, potvrđeno je agenciji Beta u zrenjaninskoj policiji.

Nesreće se dogodila sinoć oko 22 sata, kada je vozač „opel vektre“ G.P. (25) iz Novog Miloševa izgubio kontrolu na automobilom i udario u autobus „Bečejprevoza“.

Jak vetar je sneg sa okolnih njiva nanosio na puteve u srednjem Banatu, pravio velike smetove i napravio haos u saobraćaju na putevima.

Na desetine automobila bilo je ostalo zavejano, kao i jedan autobus u blizini Žitišta. U toku noći dežurne ekipe su bile na terenu i evakuisale su ljude iz automobila koji su ostajali zaglavljeni, prenela je Radio-televizija Vojvodine.

Čep na putu između Kleka i Žitišta noćas je jednom probijen, ali se novi nanosi stvaraju za veoma kratko vreme. Na ostalim pravcima iz Zrenjanina postoje blokade na putu prema Beogradu, a u opštini Sečanj su gotovo sva sela blokirana, javio je RTV.

Najveći problem ponovo prave kamioni pa su se u toku noći prevrnule dve cisterne, a kod Orlovata ostao je zaglavljen autobus iz koga su putnici hitno evakuisani. Zbog snega kojeg je sa okolnih njiva naneo jak vetar, zatvoren je i put Bačko Gradište-Temerin.

RTV je javio da gotovo sve opštine u srednjem Banatu izražavaju negodovanja zbog lošeg rada putara. Otežano je i snabdevanje namirnicama a opština Žitište i stanovnici Opštine Nova Crnja su odsečeni od zrenjaninske bolnice.

(Autonomija/RTV)

 

Podelite ovu stranicu!