Jedan od pet miliona: Medicinari u Domu zdravlja Novi Sad bez opreme

"Direktor tvrdi da im je podeljeno i pita gde su nestale"

31. mar 2020

Pokret „Jedan od pet miliona“ zatražio je danas od nadležnih da hitno utvrde zašto zaposleni u Domu zdravlja „Novi Sad“ nemaju zaštitnu opremu, kao i ko je bio zadužen za nabavku i distribuciju tog materijala.

„Dok se goloruki bore za građane, direktor ovog doma zdravlja tvrdi da im je podeljeno 124.410 rukavica i 11.300 maski, istovremeno se pitajući ‘gde su nestale’, insinuirajući valjda da su lekari sami od sebe ukrali opremu koja štiti i njih i pacijente od potencijalne zaraze!“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret navodi da je od zaposlenih saznao da je direktor Veselin Bojat u cirkularnom mejlu zaposlenima izneo te brojke o podeljenim maskama i rukavicama, tvrdeći da je deo toga njegova „lična donacija“, a da većina medicinskog osoblja nikada nije ni videla tu opremu.

„Zaštitnu opremu većina zaposlenih nikada nije dobila i zato je verovatno i izmislio priču o kupovini iz ličnih sredstava jer se takvoj nabavci ne može ući u trag. Ne postoje dokazi, ili bar nisu poznati zaposlenima, kada i ko i u kojoj količini je zaštitnu oprema predao, i ne postoji trag o tome“, naveo je pokret, pozivajući se na zaposlene u tom domu zdravlja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga