Jedan od pet miliona: Vučić i vrh Vlade Srbije ne razumeju autonomiju Univerziteta

"Sami su sebe isterali na čistinu"

26. sep 2019

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha Vlade Srbije pokazatelj da oni ne razumeju autonomiju Univerziteta u Beogradu.

Oni su pozvali Aleksandra Vučića da obavlja svoju funkciju „onako kako je to predviđeno Ustavom Srbije i da prestane da vrši pritiske na nezavisne institucije“.

U saopštenju su pozvali Vučića da prestane da „štiti“ ministra finansija Sinišu Malog, koji, kako se istakli, svojim plagiranim doktoratom sramoti i Univerzitet i celu državu.

„Svojim izjavama i organizovanim upadom njihovih aktivista i batinaša u zgradu Rektorata, predsednik i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke sami su sebe isterali na čistinu, jasno potvrđujući da postoje pritisci na Univerzitet, zbog kojih su studenti ušli u blokadu. Ovim izjavama oni su isterali na čistinu i ko su studenti koji već deset meseci na ulicama organizuju proteste, a koje mesecima obeležavaju kao strane plaćenike, marsovce, huligane, batinaše“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ranije danas u Njujorku izjavu aktivista „Jedan od pet miliona“ da će blokada rada Rektorata UB biti ponovljena ukoliko do 4. novembra sporni doktorat Siniše Malog ne bude proglašen za plagijat i kazao da će „Đura ponovo da se izvinjava što te je tukao“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga