Jedan od pet miliona: Vučević da vrati novac penzionerima umesto što se hvali paketima

"Za četiri godine, penzionerima je zbirno oteto oko 660 miliona evra"

22. maj 2020

Pokret „Jedan od pet miliona“ saopštio je danas da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević treba da vrati penzionerima novac „koji im je četiri godine uzimao“, umesto što se „hvali“ najavom podele 40.000 paketa penzionerima.

„Za četiri godine, penzionerima je zbirno oteto oko 660 miliona evra. Otet im je novac za koji su ceo život mukotrpno radili, da bi starost dočekali iole dostojanstveno. Em što im je režim to dostojanstveno oteo, em ih sad dodatno gazi, pokušavajući da ih potkupi ‘besplatnim’ paketima. I to baš pred izbore“, navodi se u saopštenju Jedan od pet miliona.

Taj pokret je naveo da garantuje da će nakon promene vlasti „svaki dinar“ penzionerima biti vraćen „sa kamatom“ i dodaje da je to jedna od osnovnih programskih tački Pokreta, „za čiju realizaciju ima para u budžetu Srbije“.

„Ponavljamo: 660 miliona evra je glavnica duga penzionerima, što je neznatno više od svote koju ovaj režim hoće da potroši na stadione. Ne može država trošiti na stadione dokle god otima i duguje pare onima koji su je svojim rukama gradili, i na to se obavezujemo“, naglasio je pokret.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: RIK
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga