Jedan od pet miliona: Ugovori direktorima RTS i RTV nagrada za obmanu građana

"Zasluge za izostanak pravovremenog i objektivnog informisanja"

18. jula 2019

Udruženje Jedan od pet miliona ocenilo je danas da je produženje ugovora generalnim direktorima Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) iako su stekli uslov za odlazak u penziju, nagrada za obmanu građana, kao za izostanak pravovremenog i objektivnog informisanja i „netransparentnosti u radu“.

U saopštenju Jedan od pet miliona navodi se da je RTS ove sedmice „produžio ugovor o radu Draganu Bujoševiću do isteka mandata 5. maja 2020. godine“, iako je on u januaru, napunivši 65 godina, „stekao uslov za odlazak u starosnu penziju“.

Navodi se i da je Upravni odbor RTV-a 2016. godine na na mesto generalnog direktora izabrao Miodraga Koprivicu, „iako je i on u trenutku imenovanja na petogodišnji mandat ispunio uslove za odlazak u starosnu penziju“.

„Jedan od pet miliona postavlja pitanje povodom produžavanja ugovora generalnim direktorima RTS-a i RTV-a, čime su to oni zadužili javne servise da budu nezamenjivi na svojim funkcijama i nakon sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju“, piše u saopštenju.

Navodi se i da rad javnih servisa finansiraju građani putem mesečnih pretplata, te da je u njihovom najboljem interesu da Bujošević, Koprivica i njihovi saradnici „podnesu ostavke“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga