Jedan od pet miliona Novi Sad razvio transparent ispred Vučićeve bine

Od jutros su za saobraćaj zatvorene brojne ulice u centru Novog Sada zbog održavanja mitinga vlasti

11. apr 2019

Predstavnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu danas su na Trg slobode u tom gradu, gde je u toku postavljanje bine i ozvučenja za miting „Budućnost Srbije“ razvili transparent sa pozivom na protest u Beogradu 13. aprila.

Na transparentu koji su na kratko razvili i zatim otišli sa trga, pisalo je „miILIon“ i datum zakazanog protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

Među onima koji su razvili transparent bilo je petoro poslanika Skupštine Vojvodine, koji su danas bojkotovali rad te institucije, dvoje iz Stranke moderne Srbije, dvoje iz Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Svetlana Kozić iz Narodne stranke i aktivisti „Jedan od pet miliona“.

Ranije danas aktivisti su izlepili trg plakatima sa pozivom na protest u Beogradu, ali su ti plakati uklonjeni.

Večeras u 18 sati na Trgu slobode biće održan miting „Budućnost Srbije“ predsednika Aleksandra Vučića, koji je najavljen kao „jedan od najvećih skupova u Vojvodini do sada“.

Iako nije bilo najavljeno, od jutros su za saobraćaj zatvorene brojne ulice u centru Novog Sada, zbog održavanja mitinga.

U pešačkoj zoni, na Trgu slobode i na prilazima trgu, odvijaju se pripreme za održavanje mitinga.

Mogu se videti i radnici kako dizalicom pomažu da se na Tanurdžićevoj palati postave transparenti sa imenom predsednika Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga