Jedan od pet miliona Novi Sad: Borba se nastavlja 3. maja

"Protiv nasilja, korupcije i autokratske vlasti"

18. apr 2019

Inicijativa „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu saopštila je danas da će građanski protesti u tom gradu dobiti novu formu i sadržaje i da će biti nastavljeni 3. maja.

U saopštenju se navodi da protesti neće biti održani sledeća dva petka „zbog verskih praznika“, a najavljeno je da protesti neće prestati sve dok ne budu ostvareni svi ciljevi zbog kojih su i pokrenuti.

„Uobičajenih okupljanja i protestnih šetnji u naredna dva petka neće biti zbog predstojećih verskih praznika koji se u našem gradu tradicionalno obeležavaju i međusobno uvažavaju, ali će građani Novog Sada već od 3. maja na ulicama nastaviti borbu protiv nasilja, korupcije i autokratske vlasti„, piše u saopštenju.

Organizatori su dodali da će „uspeh protesta biti potpun tek kada bude smenjena vlast na gradskom, pokrajinskom i državnom nivou, oslobođeni mediji i omogućeni slobodni i pošteni izbori“.

„Za potpuni uspeh potrebne su i nove ideje i još šire okupljanje političkih i građanskih organizacija, pojedinaca i svih ostalih koji dele zajedničke građanske i demokratske vrednosti, kao i svest o neophodnosti promene državnog sistema i naopako postavljenog društvenog poretka“, piše u sapoštenju.

Dodaje se da će se metode te borbe „menjati u onoj meri u kojoj svi zajedno budu kreativni u otporu svevlašću i potpunom porobljavanju države i društva od strane režima Aleksandra Vučića“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga