Jedan od pet miliona: Nema slobodnih izbora bez usvajanja svih preporuka stručnog tima

"Nećemo šargarepe, hoćemo ispunjenje zahteva, u protivnom pozivamo na aktivan bojkot"

30. jula 2019

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da je dijalog vlasti i opozicije, koji se održava na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, poželjan ali da je došao kasno.

„Još jednom jasno kažemo da bez ispunjenja svih tačaka proizašlih iz preporuka stručne komisije nema slobodnih izbora. Nećemo šargarepe, hoćemo ispunjenje zahteva u protivnom pozivamo na aktivan bojkot“, navelo je to udruženje.

To udruženje je navelo da dijalog mora biti transparentan jer se tiče svih građana Srbije a ne samo političkih opcija koji učestvuju u izbornoj trci.

„Opozicija je učestvovanjem na ovim sesijama pokazala da je otvorena za dijalog i razgovor na temu implementacije preporuka stručnog tima… Odstupanja od bilo koje tačke preporuka stručnog tima značilo bi smanjiti već minimalne granice za normalno funkcionisanje izbornog procesa i medija. Sve tačke preporuka prihvaćene od strane političkih opcija, sindikata i drugih potpisnika Sporazuma sa narodom, moraju biti ispunjene“, dodaje se.

Udruženje je ocenilo da samo sređivanje biračkog spiska, administracije i izbornog procesa, bez dovoljnog prisustva u medijima daje minimalan, ili nikakav efekat na izbore.

„Napominjemo da mediji koji su kontrolisani sedam godina, uključujući sve medije i nacionalne frekvencije koje su u privatnom vlasništvu, kroz kratko vreme i dijalog od nekoliko sesija nije moguće otvoriti za sve strane mišljenja u ovom društvu, stoga je bojkot jedina trenutna opcija“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga