Jedan od pet miliona: Nema pregovora sa Vučićem, bojkot izbora

"Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva"

17. avg 2019

Sa protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, jedan od njegovih organizatora Srdjan Marković pozvao je na bojkot predstrojećih izbora zakazanih za proleće i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

„Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva“, rekao je Marković, podsetivši na događaje tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona.

Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši „jer ga niko neće tući“.

On je rekao da je Vučić „uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju“.

Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

„Razotkrićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam“, rekao je on i najavio da se ide ka Predsedništvu.

Organizatori protesta saopštili su da je današnje okupljanje, 37. po redu u Beogradu, posvećeno borbi protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, rodne ravnopravnosti ali i ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Organizator je podsetio da su Markovića proše subote „pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva“.

Po nalogu Vučića ograda je uklonjena a ispred zgade su postavljene ženske pripadnice Kobri.

Protest završen podrškom Maji Pavlović

Protest Jedan od pet miliona završen je večeras podrškom vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu od ponedeljka u centru Beograda.

Protest je završen kod zgrade Radio-televizije Srbije, gde su učesnici protesta pozvali zaposlene da obavljaju svoj posao profesionalno.

Prethodno su, u protestnoj šetnji, prošli kraj zgrade Predsedništva gde su ostavili panoe sa ispisanim proporukama za fer izbore.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga