Jedan od pet miliona: Dozvolićemo Malom da bude lažni doktor još 17 dana

"Uvereni smo da će odluka Etičke komisije BU biti prava, sve drugo bi bilo sramno"

05. nov 2019

Aktivistkinja udruženja „Jedan od pet miliona“ Mila Jovanović izjavila je danas da neće dozvoliti da nepoštovanje procedure Univerziteta u Beogradu (BU) omogući ministru finansija Siniši Malom da obori odluku Odbora za profesionalnu etiku BU o autentičnosti njegovog doktorata.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Rektoratu BU rekla da je 22. novembar krajnji rok, nakon kojeg neće biti pravnog prostora za odlaganje a da će odgovornost biti na profesorima koji su sugerisali da treba prihvatiti promenu roka koji je predložila rektorka BU Ivanka Popović.

„Ukoliko rok ne bude ispoštovan, mi pozivamo sve profesore da nas podrže i pridruže nam se u daljim akcijama“, kazala je ona.

Dogovorom kojim je prekinuta blokada Rektorata BU u septembru najavljeno je da će utvrđivanje autentičnosti doktorata Malog biti završeno do 4. novembra.

Međutim, Popović je saopštila u ponedeljak da taj dogovor nije moguće sprovesti zbog poštovanja roka od 15 dana za podnošenje žalbe na odluku Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o javnoj osudi Malog zbog neakademskog ponašanja prilikom pisanja doktorata.

Nakon tog saopštenja, aktvisti su pozvali profesore koji su podržali blokadu Rektorata da se izjasne da li je odlaganje donošenja odluke o doktoratu Malog za 15 dana zaista neophodno ili je namerno odugovlačenje.

„Dobili smo stav profesora i on je jedinstven. Oni veruju da do propusta u tumačenju procedure nije došlo namerno, iako mi nismo uvereni u to“, kazala je Jovanović.

Kako je istakla, članovi Jedan od pet miliona su uvereni da će odluka Etičke komisije BU biti „prava“, jer, kako je navole, sve drugo bi bilo sramno.

„Dozvolićemo Malom da bude lažni doktor još 17 dana i da se oprosti od svoje lažne doktorske titule, ako mu za to nije bilo dovoljno šest godina“, dodala je ona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga