Jedan od pet miliona apeluje da institucije ispune zahteve Maje Pavlović

"Ova vlast je još jednom pokazala da je demokratija za nju samo reč na papiru"

07. maja 2019

Udruženje „Jedan od pet miliona“ apelovalo je danas na institucije da ispune zahteve vlasnice novosadskog Kanala 9 Maje Pavlović pre nego što njeno zdravlje bude trajno narušeno.

Iz tog udruženja su naveli da je Maja Pavlović za ostvarenje pravde i poštovanje ideje slobodnih medija spremna da da svoj život i da sam čin štrajka glađu predstavlja poslednje sredstvo odbrane njenih prava za kojim je posegnula drugi put u poslednjih godinu dana.

„Molimo vlast da shvati ozbiljnost situacije i da pred Majinom borbom za slobodu medija ne zatvara oči. Mediji su u prvim redovima kada je u pitanju odbrana demokratije, a ova vlast je još jednom pokazala da je demokratija za nju samo reč na papiru“, navodi se u saopštenju „Jedan od pet miliona“.

Direktorka i vlasnica televizije Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović sinoć je nakon 22. dana štrajka glađu zbog iscrpljenosti odvezena u Urgentni centar u Beogradu.

Maja Pavlović zahteva momentalno rešavanje četiri od devet iznetih zahteva, kako bi njena televizija nesmetano nastavila sa radom.

Ona traži da Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) zaustavi postupak protiv njene televizije.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja je odblokiran, ali bez povraćaja novca koji je skinut po presudama za koje Maja Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija ona zahteva da se produži sporazum potpisan sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika i veze (ETV) i da se izmeni Pravilnik o naknadama ETV za loklane emitere.

Ona od Telekoma Srbije zahteva da se TV Kanal 9 vrati u distribuciju IPTV-a, a od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zahteva da ne diskriminiše tu lokalnu televiziju sa 20-ogodišnjim iskustvom i omogući ravnopravan pristup sredstvima za sufinansiranje medija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga