Janković: Vučiću, poznaješ li nalogodavce ili ubice Olivera Ivanovića

"Zemlju doveo do dna"

17. avg 2018

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto posle sedam meseci od ubistva Olivera Ivanovića nisu poznate njegove ubice i da li je možda razlog to što poznaje počinioce ili nalogodavce.

„Vučiću, imaš li kalendar? Obećao si da ćeš u februaru ove godine izaći sa informacijama o tome ko je ubio Olivera Ivanovića, a to se naravno nije desilo. Da li je moguće da poznaješ počinioce ili nalogodavce ubistva Olivera Ivanovića i da li je moguće da zbog tvog poznanstva sa nalogodavcima istraga stoji u mestu sedam meseci“, rekao je Janković ispred zgrade Predsedništva u Beogradu.

Janković je pitao Vučića i šta je obećao Ivanoviću, kada se video 15 dana pre njegove smrti i poručio mu da će ga „Srbija pamtiti kao čoveka koji je zemlju doveo do dna i koji je lagao svoje građane“.

S Jankovićem je došlo nekoliko predstavnika PSG-a, Čuvara Starog grada, Tolerancije Srbije i Zelene ekološke partije koji su držali veliki transparent „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“.

Osim njih ispred zgrade Predsedništva bio je i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijeni na KiM Simo Spasić koji je istovremeno govorio u megafon, kada i Janković.

U više navrata Spasić je vređao, otpuživao predstavnike opozicije i njihove porodice, a Jankovića je upitao zašto kao zaštitnik građana nije spasio Olivera Ivanović iz pritvora u Prištini.

Janković se u jednom trenutku osvrnuo na reči Spasića ocenjući da „Srbija nikada neće biti Simo Spasić“, i dodao da je tražio od međunarodnih institucija na Kosovu da oslobode Ivanovića.

On je naveo da je kao zaštitnik građana pisao vlastima u Prištini, posle čega je dobio odgovor od vrha evropske vlasti na Kosovu da će učiniti sve da Ivanović bude pušten iz pritvora.

„I učinili su sve što su mogli i Oliver Ivanović je pušten da se brani sa slobode. Zašto to moje zvanično pismo, jedinog državnog organa u Srbiji nisu podržali Republika Srbija i njeni drugi državni organi na bilo koji način?“, pitao je Janković.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović postavio je tri pitanja predsedniku Vučiću – da li planira da podrži ideju da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, kada će biti spreman da se odrekne „ministra koji zvecka oružjem“ Aleksandra Vulina i kada će dozvoliti da Srbija bude ekološka, evropska država.

To je bio deseti petak da se organizuje protest ispred Predsedništva povodom ubistva Olivera Ivanovića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga