Janković: Vučić plaši Srbiju ratom

"Avion Željka Mitrovića će biti mali za sve one koji sada sede u državnim zgradama, neće moći da pobegnu"

27. jula 2018

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković poručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nezasluženo sedi u zgradi na Andrićevom vencu, ali kada je „već zaposeo tu funkciju“, Ustav mu nalaže da se “pretvara da je državnik”.

“Građani gledaju šta se dešava i ne možeš sve ljude lagati sve vereme, ne možes vređati sve ljude sve vreme, nisu građani Srbije drobnjaci, đurići, doktori stefanovići da ih ponižavaš zato što si ih postavio na mesta koja ne zaslužuju”, poručio je Janković Vučiću na sedmom po redu protestu PSG-a, koji se svakog petka održava ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Članovi PSG-a, zatim Čuvara starog grada, Tolerancije Srbije i Zelene ekološke partije okupili su se ponovo ispred zgrade na Andrićevom vencu, kako bi predsedniku Srbije postavili pitanja „ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je tražio i naložio medijsku satanizaciju Ivanovića i ko mu je crtao metu na čelu“.

“Zašto, Aleksandre Vučiću, plašiš Srbiju ratom, zašto plašiš Srbiju odsecanjem Vranja, Niša, Beograda, Vojvodine…”, pitao je Janković.

On je upitao Vučića i zašto se sa 48 godina hvali ocenama sa fakulteta.

“Pao si, Aleksandre, iz svih predmeta, mi nećemo dozvoliti da Srbija padne sa tobom, a zato što svakog dana kršiš Ustav – odgovaraćeš”, poručio je Janković.

Dok je Janković govorio, sa razdaljine od oko 50 metara sve vreme je predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić dobacivao i tražio odgovor od Jankovića zašto je tražio stolicu u Ujedinjenim nacijama za Kosovo i pominjao slučaj samoubistva Predraga Gojkovića u Jankovićevom stanu pre skoro 20 godina.

Janković je kazao da takva “šizofrena situacija” pokazuje situaciju u Srbiji, zbog čega će stranke koje su danas okupljene ponuditi “čistu, jasnu, ideju, jasan pravac bez kompromisa”.

“Nećemo obraćati pažnju na ludilo, oko nas je ludilo. Ništa gore od ovoga nam se ne može dogoditi, jer su nam se dogodili ratovi, inflacija, za godinu dana 160.000 ljudi je otišlo iz ovog regiona, gore od toga ne može”, rekao je Janković.

Na kraju svog izlaganja, on je poručio da će avion Željka Mitrovića biti mali za sve one koji sada sede u državnim zgradama, te da neće moći da pobegnu.

Na početku okupljanja, preko improvizovanog razglasa, puštani su fono-zapisi u kojima predsednik Vučić građane naziva kretenima i idiotima, a političkim protivnicima lepi etikete lopova i izdajnika.

(FoNet/Danas, foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga