Janković: Vučić je fantom iz Savamale

"Vučiću, garantujem ti da ćeš odgovarati pred zakonom!"

18. mar 2017

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je večeras u beogradskoj četvrti Savamala u Hercegovačkoj ulici, gde su pre skoro 11 meseci maskirani ljudi sa bagerom rušili objekte, da je Aleksandar Vučić “kompletni fantom” iz Savamale.

„Tvoja je odgovornost, ideja i interesi. Na ovim izborima rešićemo Savamalu. Ili si ti, Aleksandare Vučiću, kompletni fantom iz Savamale, ili smo mi građani kompletni idioti“, rekao je Janković.

On je rekao da su svi koji su rušili u noći između 24. i 25. aprila prošle godine „bili tu u ime jednog čoveka, tebe Aleksandre Vučiću“.

„Niko od tvojih poslušnika ne bi sam pomislio da pljune građane“, rekao je Janković i dodao da Vučiću garantuje da će odgovarati pred zakonom i da je to „najmanje što dugujemo Slobodanu Tanaskoviću i deci kojoj treba da ostavimo državu“.

Na skupu „Radi istine i slobode“ okupljeni su nosili transparente „Puk’o si“, „Podseti me šta to beše Ustav“, „Udri jače, ruši bolje, beži brže“, „Bagerčićeš me bagrečićem ću te“, „Zadnji voz za Srbiju 2.4.2017″,“Ako vam je dobro onda ništa“, „Zakon je isti za sve“, „15 dana do slobode“.

Saša Janković stigao je na skup u pratnji bubnjara i javnih ličnosti koje su podržale njegovu kandidaturu. Skupu su prisustvovali i funkcioneri Demokratske stranke.

Janković: Izborna krađa je u toku, Beli je potreban Srbiji

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković ocenio je danas da je u Srbiji „izborna krađa u toku“ i ukazao da se izbori ne sastoje samo od glasanja i prebrojavanja glasova.

„Vlada je strane institucije nadležne za monitoring izbornog procesa, pozvala prekasno i to pokazuje da će 2. aprila biti pokušaja malverzacije tokom glasanja za predsednika Srbije“, rekao je Janković novinarima u Subotici pred početak predizbornog skupa.
Državni resursi koji se koriste, medijska blokada koja traje – sve su to elementi izbora, dodao je on.

„Dolazeći u Suboticu video sam službene automobile s rotacijama koji idu u Novi Sad, na skup podrške Aleksandru Vučiću koji s pozicije premijera Srbije vodi kampanju za predsednika, a to je jedina funkcija koju formalno nije uspeo da stavi pod svoju šapu“, ocenio je Janković.

Prema njegovim rečima, biće kažnjen svaki pokušaj vlasti da izokrene izbornu volju građana, svaki pokušaj da otkazima i pretnjama i ucenama natera ljude da glasa za vlast.

„Vlast ne treba da se plaši ni mene ni opozicije, već institucija i zakona Srbije, koji će ponovo važiti podjednako za sve građane Srbije, a pre svega za one koji su na vlasti“, rekao je Janković.

Zamoljen da prokomenariše protivkandidata Luku Masimovića – „Ljubišu Preletačevića – Belog“, Janković je rekao da je on „sjajan mladi čovek“ koji na „izvanredan način pokazuje svu apsurdnost“ sistema, „besmisao u koji smo upali, svu otuđenost države i rada političkih stranaka, a to je Srbiji potrebno“.

Građani treba da se „suoče sa svim nepočinstvima i svom apsurdnošču situacije u kojoj su institucije“, rekao je on i dodao da treba pokazati šta je dobro, šta je država, da je moguće ići napred.

Na pitanje o hajci koja se protiv njega vodi u medijima, Janković je ocenio da je Srbija ubistvom premijera Zorana Đinđića u tom momentu izgubila put ka evropskoj i boljoj budućnosti i „krenula ka ogromnoj stranputici“.

„Ovo što sada radimo je pokušaj da vratimo Srbiju sa zaobilaznog puta koji ne vodi nigde, osim u propast“, dodao je on i poručio da nema pravo da se osvrće na napade u medijima jer oni oslikavaju samo suštinu problema u kome se zemlja nalazi.

Janković je kasnije na mitingu ocenio da „Vučić shvata da u drugom krugu gubi izbore“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga