Janković: Regularnost izbora već ugrožena

"Vučić koristi silu i ucene i zloupotrebljava sve državne institucije"

30. mar 2017

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras da je regularnost izbornog procesa već ugrožena i da taj proces ne predstavlja samo glasanje i prebrojavanje glasova.

Janković je u intervjuu za N1 kao primer ugrožavanja regularnosti izbora naveo da premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić zloupotrebljava državnu funkciju kada helikopterom sleće u Novi Pazar na skup povodom otvaranja stadiona izgrađenog od novca poreskih obveznika i govori o svojoj predsedničkoj kampanji.

Janković je dodao da Vučić koristi silu i ucene, kao i da zloupotrebljava sve državne institucije.

On je rekao da se građani svakodnevno zastrašuju i da se preti „gradonačelnicima, novinarima, zaposlenim u javnim preduzećima, kao i celim porodicama“, a da je Vučićev odnos prema medijima „odraz onoga kako vlada Srbijom“.

„Srbija je pod medijskim mrakom, javna preduzeća rade za vladajuću stranku i njega, policija ne štiti građane, u Srbiji Aleksandar Vučić govori da samo što nismo stigli Nemačku po standardu, a mi smo zemlja u kojoj je najveći jaz između bogatih i siromašnih. Stvari koje radi su veoma štetne i opasne“, rekao je Janković.

On je rekao da i nakon upozorenja prijatelja iz Bezbednosno-informativne agencije nije uplašen za sebe i da je „juče šetao sa 20.000 ljudi bez telohranitelja“.

„Zašto bih im prijavljivao ono što sami znaju. Podnete su krivične prijave protiv čoveka koji je rekao da bi me trebalo vešati zato što sam doveo Crnogorca na predizborni skup“, kazao je Janković upitan da li je prijavio saznanja koja ima o tome da je ugrožen.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga