Janković (PSG): Vlast koristi institucije i medije da okleveta neistomišljenike

"Potreban nam je viši cilj, inače ćemo zauvek živeti u siromaštvu, kriminalu i bez smisla, upropašćenih života"

30. okt 2018

Lider Pokreta slobodnih gradana (PSG) i Građanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da pojedinci na vlasti „projektuju svoje osobine“ na političke protivnike kako bi obeshrabrili građane za političko angažovanje.

On je u autorskom tekstu za list Danas o kampanji u tabloidima i zloupotrebi medija, ocenio da vlast koristi „svaku instituciju države koju su zarobili i medij kojim su ovladali“, kako bi političke neistomišljenike „oklevetala, osramotila, ako treba i eliminisala“.

„(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić stvorio je armiju koja se ne nadmeće idejama, argumentima, radom, istinom“, kazao je Janković i dodao da je cilj da građani kažu „svi su oni isti“.

On je ocenio da je epitet „ubice“ dobio nakon što je, kao zaštitnik građana pokrenuo istragu incidenata tokom „Parade ponosa“ 2014. godine, kada je Žandarmerija pretukla brata predsednika Srbije Andreja Vučića, nakon čega je duže od „godinu dana, svakog dana uzastopce“ bio na naslovnim stranima i informativnim programima.

Govoreći o presudi koju je nepravosnažno dobio protiv Informera zbog njegovog dovođenja u vezu sa samoubistvom cimera iz studentskih dana, Janković je kazao da je cena njegove borbe to što su mu „najmiliji rekli da je upropastio svoj i njihov život“.

Janković je konstatovao da će „Srbija progledati kada budemo političkom delovanju i aktivizmu dali dostojanstvo i viši cilj“, a da ćemo bez toga „zauvek živeti u siromaštvu, kriminalu i bez smisla, upropašćenih života“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga