Janković osudio nasilje SNS-a nad Natašom Jeremić

"Vremenu u kome su javni funkcioneri pretnja sigurnosti građanki i građana brzo dolazi kraj"

21. mar 2017

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković najoštrije je osudio nasilje funkcionera Srpske napredne stranke Milenka Jovanova nad Natašom Jeremić, suprugom predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

Janković je poručio da će kao predsednik Srbije štititi građanke Srbije od izliva verbalnog i svakog drugog nasilja, od bilo koga da dolazi i učiniti sve da nadležne institucije na ovakve slučajeve najoštrije i efikasno reaguju ili budu pozvane na odgovornost.

„Gospođi Jeremić i njenoj porodici čestitam na hrabrosti i pružam svaku vrstu podrške. Siguran sam da vremenu u kome su javni funkcioneri pretnja sigurnosti građanki i građana, brzo dolazi kraju. Srbija će biti zemlja u kojoj se prava građana poštuju, a nasilnici kažnjavaju, a ne građani kažnjavaju, a nasilnici poštuju”, istakao je Janković.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je izjavio juče da Nataša Jeremić „upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji“ a potom se premijer Aleksandar Vučić se zbog te izjave jutros izvinio građjanima.

Nataša Jeremić danas je izjavila da ne prihvata to izvinjenje i rekla da iza saopštenja koje je potpisao Jovanov stoji Vučić.

„Građani Srbije će imati svoju državu“

Saša Janković izjavio je večeras u Kruševcu da će svi građani Srbije imati svoju državu, da će vratiti smisao institucijama, a dostojanstvo građanima.

„To ćemo da uradimo na izborima 2. aprila, ako bude trebalo i 16. aprila. Straha više nema. Trebalo bi, i to je već počelo, da počnu da strahuju neki drugi, oni koji prete, otpuštaju s posla, zatvaraju predstave, gase televizore, oni koji guraju koverte pune pretnji, oni koji su pomislili da su vlasnici Srbije“, rekao je Janković.

On je na predizbornom skupu u Pozorištu u Kruševcu rekao da ne može da obeća građanima da će dovesti bogatijeg ili bilokakvog šeika, već da može da im kaže da će se ministar privrede baviti investicijama, vojska odbranom, ministar zdravlja zdravstvom.

„Pitam se da li je i previše očekivati od nas da živimo normalno, da sudije sude po zakonu umesto po diktatu, da u javnim preduzećima sede direktori koji znaju svoj posao, da policija hapsi kriminalce, a ne da zaziru od njih, da lekari leče ne strahujući od besparice, a ne da gledaju koju vizu mogu lakše da dobiju, ekonomisti da predstavljaju ekonomske rezultate i mere, da svako radi svoj posao i jedan od nas, možda ja, bude predsednik države kao prvi među jednakima, ko neće ustuknuti kada svi ostali kažu čekaj nije baš moj posao“, rekao je Janković.

On je kazao da će se kao predsednik Srbije starati da institucije Srbiji budu servis građana, a da se ljudi u tim institucijama osećaju odgovornim oprema građanima, a ne svom partijskom šefu.

Janković je rekao da oseća ogromnu odgovornost.

„Znam da nema nazad, znam da, ustvari, nije nikakva hrabrost raditi ovo što radim. Kukavičluk je sve ono drugo. Jedino ovako smo ljudi, onako smo podanici“, rekao je Janković.

Na skupu su govorili muzičar Marko Šelić Marčelo, košarkaški trener Dušan Duda Ivković, glumac Branislav Trifunović. Njegov kolega glumac Nikola Kojo je zamolio ljude da izađu na glasanje i rekao da posebno moli mlade „koji su odrasli u ovoj žabokrečini“, da glasaju.

Reditelj Kokan Mladenović je rekao da se nada da će 2. aprila Srbija dobiti građanina predsednika – Sašu Jankovića i zauvek završiti sa vođama i spasiocima

(Autonomija, Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga