Janković odbio Čankov poziv

"Odgovaram građanima a ne partijama"

25. feb 2017

Budući predsednički kandidat, zašstitnik građana u ostavci Saša Janković odbio je danas poziv Lige socijaldemokrata Vojvodine na razgovore i poručio da će na sva pitanja odgovoriti, ali pred građanima Srbije a ne pred bilo kojom partijom.

„Sa zadovoljstvom ću ponoviti svoje stavove ili odgovarati na pitanja o svim temama koje je pomenuo gospodin Čanak. I svim drugim, ali pred građanima Srbije, a ne pred bilo kojom partijom. Predsednik Srbije odgovara građanima koji ga biraju, a ne strankama, bez obzira na to da li ga podržavaju ili ne”, naveo je Janković u saopštenju za javnost.

Dodao je da ga “čudi” Čankov javni poziv, jer su, kako je naveo, njih dvojica već razgovarali o temama koje je Čanak pomenuo u pozivu.

“Odgovore na pitanja gospodina Čanka, ali i na ostala, građani će uskoro moći da pročitaju na veb-sajtu gospodina Jankovića”, poručila je inicijativa Apel 100, koja podržava Jankovićevu kandidaturu.

Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić prihvatio je pooziv LSV i rekao da je “dobra ideja” svaki razgovor o tome kako da se promeni sistem koji ne radi u interesu naroda.

LSV je ranije navela da je prvo pitanje za Jankovića i Jeremića da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaje obradive zemlje strancima.

Pitanja su i da li bi Srbija trebalo da bude regionalizovana država, šta misle o autonomiji Vojvodine, podržavaju li briselski dijalog, prihvataju li međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine, prihvataju li stav da Srbija mora da se suoči sa ratnom prošlošću, kakav im je stav o EU i NATO, kao i da li su saglasni sa stavom da u novom ustavu piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta.

(Autonomija, foto: Medija centar)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga