Janković o ostavkama funkcionera PSG: Ostajemo otvoreni za razgovor

"Vreme je preteško, varljivo, a Pokret smelo i mukotrpno krči sasvim novi, a i ispravan put za Srbiju"

22. maja 2018

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković danas je, povodom ostavki rukovodilaca PSG-a u Vojvodini na funkcije u tom pokretu, izjavio da su im njegova vrata uvek otvorena za razgovor i da im „želi sve najbolje u političkim karijerama“.

„Vreme je preteško, varljivo, a Pokret smelo i mukotrpno krči sasvim novi, a i ispravan put za Srbiju“, rekao je Janković agenciji Beta povodom ostavki koje su na funkcije u Pokretu podneli Nebojša Milenković, Branislav Guta Grubački i Zorana Šobot.

Janković je kazao da će biti još teže, „sve dok se Srbija ne probudi i otrese sa sebe sav politički talog godina iza nas“. „Naša vrata su im otvorena za razgovor“, kazao je lider PSG-a.

Milenković je podneo ostavku na mesto člana Predsedništva PSG-a i predsednika Odbora za Vojvodinu, Branislav Guta Grubački podneo je ostavku na mesto člana Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenika za Srednji Banat, dok je Zorana Šobot podnela ostavke na mesto članice Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenice za Južnu Bačku.

Nebojša Milenković je rekao da su ostavke podneli zbog „potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima, a ne zbog Dragana Đilasa“.

„Problema u PSG ima puno, i to više nije nikakva tajna. Razlozi naših odlazaka najmanje su oni koje navodi gospodin Veljanovski. Niko od nas u PSG nije ušao zbog gospodina Đilasa, pa niko zbog njega ni ne odlazi. Opširna pisma i analize naših razloga poslali smo predsedništvu Pokreta – ukratko, to su: odnos prema politici i načinu vođenja organizacije, odnos prema Vojvodini i najviše odnos prema ljudima. Potpuno nedopustiv odnos prema ljudima“, rekao je Milenković agenciji Beta.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga