Janković: Neobjašnjivo je što Vučić nije saslušan povodom ubistva Olivera Ivanovića

"Međutim, u Srbiji nisu dominantni pravni razlozi"

28. nov 2018

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da je neobjašnjivo što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozvan da da iskaz o slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, piše list Danas u sutrašnjem izdanju.

Janković je za taj list kazao da je Vučić trebalo da bude pozvan od strane Tužilaštva za organizovani kriminal da da iskaz o osobama koje su ugrožavale bezbednost Ivanoviću.

„Međutim, u Srbiji nisu dominantni pravni razlozi“, rekao je Janković.

Janković je prošle sedmice, na zahtev Osnovnog tužilaštva koje istražuje ubistvo Ivanovića, dao iskaz u Tužilaštvu.

On je na konferenciji za medije naveo da je razlog njegovog saslušanja bio taj što je često komunicirao sa Ivanovićem i upozoravao ga da je u opasnosti.

Janković je tada naveo da je informacije o ugroženosti života Ivanovića dobio od samog lidera SDP-a, naročito posle razgovora Ivanovića s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„(Ivanović) je tokom tog sastanka naveo ko, gde i kako mu je pretio… Vučić ga je pitao da li planira saradnju sa Srpskom listom. Nakon što je Ivanović odgovorio da ne želi da sarađuje sa ljudima iz politike i kriminala, Vučić je 40 minuta (do kraja sastanka) ćutao“, rekao je Janković i dodao da je Ivanoviću tada rekao da je to „loš znak“, zbog kog je posumnjao da je Ivanoviću život ugrožen.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga