Janković: Ministar policije zastrašuje policajce

"Policija treba da sprovodi zakon, a ne ličnu i partijsku volju"

23. mar 2017

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića optužio je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da zastrašivanjem policajaca i policajki pokušava da obezbedi pobedu kandidatu vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

„Ovakvo ponašanje obećava brzi kraj sramote u Ministarstvu unutrašnjih poslova i samovlašća u vrhu države. Ni dr Stefanović ni Vučić nisu vlasnici ljudi, policije i naših života. U Srbiji ćemo uspostaviti vladavinu zakona i pravde, a ne pretnji, ucena i kriminala“, navodi se u saopštenju.

Izborni štab kandidata Jankovića dodao je da ljudi u uniformama i drugi službenici treba da sprovode zakon, a ne ličnu i partijsku volju i najavio da će odgovarati oni koji ih sada zloupotrebljavaju i prete im.

Policijski sindikat Srbije saopštio je ranije danas da je policajcima širom Srbije rečeno da, ako žele da kao građani prisustvuju skupovima predsedničkih kandidata, posebno skupovima Saše Jankovića, moraju da traže odobrenje iz kabineta ministra Stefanovića, pod pretnjom otkaza i smena njihovih starešina.

Ministar Stefаnović negirao je da je iz njegovog kаbinetа dаt pisаni ili usmeni nаlog o ponаšаnju policijskih službenikа i ostvаrivаnju njihovih zаkonskih prаvа povezаnih sа izborima i dodao da se to ministаrstvo ne mešа u slobodnu volju bilo kojeg pripаdnikа policije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga