Janković: Borba za fer izborne uslove osnovna tema za saradnju sa DS

"Sprečiti zloupotrebe koje izbore, kako ih sada vlast sprovodi, čine čistom krađom"

04. juna 2018

Lider Pokreta slobodnih graana (PSG) Saša Janković ocenio je danas da je nakon izbora novog rukovodstva saradnja sa Demokratskom strankom (DS) moguća i da osnovna tema svih razgovora mora da bude borba za fer izborne uslove, ali da to zavisi od toga u kom će pravcu ići ta stranka.

U izjavi za agenciju Beta, Janković je rekao da PSG i DS imaju političko-vrednosne sličnosti na kojima bi se mogla graditi bliža saradnja.

„Izjave Dragana Šutanovca da će DS svoje predloge za izmenu Ustavu slati Aleksandru Vučiću, odluka da ne bojkotuje izbore u Pećincima, već da na njih ide u koaliciju sa Nenadom Čankom bili su samo deo razloga zbog kojih smo se distancirali od Demokratske stranke. Mislima da Lutovac razmišlja drugačije„, rekao je Janković.

On je ocenio da osnovna tema svih razgovora između PSG i DS mora da bude borba za fer izborne uslove.

„Pokret slobodnih graana će opoziciji predložiti niz ozbiljnih izmena izbornog procesa radi sprečavanja zloupotreba koje izbore, kako ih sada vlast sprovodi, čine čistom krađom“, dodao je predsednik PSG.

Janković je dodao da bi iza tih izmena mogle da stanu sve opozicione stranke, a i „međunarodna zajednica, iz principijelnih razloga, ne bi mogla da ih ne podrži“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga