Janko Veselinović: Sraman napad režima u Srbiji na vođe Srba u Hrvatskoj

“Lako je biti Srbin u Beogradu"

06. avg 2020

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas kao “sraman” napad aktuelnog režima u Srbiji na političke predstavnike Srba u Hrvatskoj.

“Lako je biti Srbin u Beogradu, ali vi i vaša politika nikada niste imali hrabrosti da makar jedan dan na svojoj koži osetite kako je biti Srbin u Zadru, Zagrebu, Vukovaru ili Kninu. Ići u crkvu, slaviti slavu, živeti od svog rada na područjima na kojim ih istorija nije mazila već ih je šibala i šiba ih i danas”, naveo je Veselinović u saopštenju za javnost.

Postavio je pitanje ko daje za pravo ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, “nasledniku Slobodana Miloševića, koji je u crno zavio narod Krajine”, ili “dezerteru”, ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu da “dele lekcije” Srbima u Hrvatskoj, koji svakodnevno zbog svoje nacionalne pripadnosti trpe pritiske i koji su na svojoj koži osetili posledice “Oluje”.

“Dok režim uvećava svoju materijalnu imperiju, Milorad Pupovac i Boris Milošević brinu o struji, vodi, putevima, obnovi kuća i osnovnim pravima Srba u Hrvatskoj. A Aleksandar Vučić tamo odlazi samo pred izbore da bi tobož pokazao brigu o Srbima u Hrvatskoj i fotografiše se upravo sa Pupovcem i Miloševićem”, naveo je Veselinović.

Dodao je da ne zna da li će Srbi u Hrvatskoj živeti bolje od danas, ali je rekao da je siguran da im neće biti gore.

“A posle svake vojne akcije ili ratnohuškačkog nastupa u medijima Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića ili Ivice Dačića bilo im je gore”, kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, nakon “oktroisanja” vlasti u Republici Srpskoj Krajini od strane Slobodana Miloševića, a nakon toga u “otpisivanju” tog dela srpskog naroda zbog dogovora sa hrvatskim predsednikom Franjom Tuđmanom, poslednjih dana dešava se nova “satanizacija” Srba u Hrvatskoj i njihovog legalnog rukovodstva u režiji režima Aleksandra Vučića.

“Na sceni su brutalni napadi režima na Milorada Pupovca, predsednika Samostalne demokratske srpske stranke i i Borisa Miloševića, predsednika Srpskog narodnog vijeća, kroz stavove Ivice Dačića, Aleksandra Vulina, Miodraga Linte i Milorada Dodika, Vučićevog glasnogovornika za dizanje tenzija u regionu. Dodamo li tome i brutalni odstrel kroz režimske medije to sve zajedno predstavlja već viđenu radikalsku igru sa tuđim životima”, rekao je Veselinović.

(Autonomija, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga