Janko Veselinović: Partnerstvo SNS-a i HDZ u sluđivanju naroda

“Dobro isprobana metoda podizanja tenzija pred nastupajuće izbore”

09. nov 2019

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je najnovije zaoštravanje nacionalističke retorike predstavnika centralne vlasti u Hrvatskoj i Srbiji “dobro isprobana metoda podizanja tenzija pred nastupajuće izbore”.

“Oslobađanje od odgovornosti lica koja su razbijala ćirilične table u Vukovaru, profašistička retorika i gestovi gradonačelnika Vukovara, člana HDZ-a, nalaze na adekvatne odgovore režima u Srbiji kroz postavljanje spornih obeležja i druge manifestacije čime se građani odvraćaju od svakodnevnih životnih tema”, naveo je Veselinović u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović nisu doneli nikakve pomake u rešenju spornih pitanja između dve države i dva naroda, već su kroz nekoliko susreta “pokazali sav amaterizam u rešavanju tako važnih pitanja”.

“Svojim svakodnevnim činjenjem vuku oba naroda u mržnju i zajedničko propadanje”, rekao je Veselinović i ocenio da je sve to “dogovoreno”.

“Znamo da im je nacionalistička retorika samo izborni manevar da osiromašene građane odvrate od tema kao što su propadanje države, ukidanje institucija i demokratije”, poručio je Veselinović, koji je trenutno i predsedavajući opozicionog Saveza za Srbiju.

(Autonomija, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga