Janko Veselinović: Diskriminacijom SBB-a diskriminišu se i građani Srbije

"Režim Aleksandra Vučića ne dozvoljava drugačije mišljenje"

17. jan 2020

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da onemogućavanje kompaniji SBB da postavlja svoje optičke kablove i širi mrežu u Beogradu i drugim gradovima Srbije direktno utiče na “produbljavanje medijskog mraka u Srbiji i na dodatnu diskriminaciju građana”.

“Poznato je da su mnoge porodice u Srbiji poslednjih meseci ostale bez programa N1 i drugih kanala koji nisu po volji režima, jer su distributeri koje je kupio državni Telekom skinuli te programe sa svoje mreže. To se protivi osnovnom ustavnom principu zabrane diskriminacije”, naveo je Veselinović u saopštenju za javnost.

Dodao je da se na taj način krši i načelo ravnopravnosti svih oblika svojine i zabrane monopolskog ponašanja.

“Ovo nije samo tema i borba SBB-a koji se normalno bori za rad i profit, ovo je i borba građana, ali i političkih subjekata za pravo da znaju šta se događa u zemlji, kada to već ne može da se ostvari preko javnih servisa”, poručio je Veselinović.

Ocenio je da je pozadina svega toga činjenica da režim Aleksandra Vučića “ne dozvoljava drugačije mišljenje”, koje se, prema njegovim rečima, može čuti jedino na televizijama koje su na SBB-u i još na nekoliko kablovskih operatera.

“Pa onda tog kablovskog operatera treba kupiti, uništiti ili mu makar onemogućiti razvoj. Deo su kupili ‘masno’ plaćajući našim novcem kupovinu kablovskih operatera, poput Kopernikus Tehnology koji je plaćen 195 miliona evra. Pošto pokušaj uništenja kroz medijsku satanizaciju još nije uspeo, sada se primenjuje mera onemogućavanja normalnog razvoja. Televizije koje svoj program emituju preko SBB-a nisu opozicione već nastoje da budu objektivne”, kazao je Veselinović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga