Janjić: Novosadska televizija je pod strogom kontrolom SNS-a

"Miljenik na konkursima, od privatizacije do danas TV dobila oko 20 miliona dinara"

25. nov 2017

Istraživač medija Stefan Janjić izjavio je danas da je Novosadska televizija nakon privatizacije pod strogim stranačkim pritiskom Srpske napredne stranke.

„U emisijama gostuju predstavnici vladajućih stranaka i istomišljenici vladajućih stranaka. U glavnim informativnim emisijama ubedljivo najčešće je glavna vest aktivnost Aleksandra Vučića. Vladajuća stranka predstavljena je isključivo u pozitivnom kontekstu, bez ijednog izuzetka, a opozicije ili nema ili se pokušava njena diskreditacija“, rekao je Janjić na konferenciji „Lokalni mediji posle vlasničke transformacije i javni interes“ na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Janjić je rekao da je Novosadska televizija suštinski „samo formalno privatizovana“ i dodao da ona preživljava zahvaljujući pomoći države.

Naveo je da je Novosadska televizija od privatizacije do danas dobila oko 20 miliona dinara, od čega oko tri miliona na konkursima i oko 17 miliona na ime državne pomoći.

„Ta televizija je miljenik na konkursima. S druge strane, nije jasno na koji način se troše sredstva dobijena iz državne pomoći“, kazao je Stefan Janjić.

Dodao je da problem predstavlja i činjenica da je, nakon privatizacije, opao udeo programa na slovačkom i madjarskom jeziku na Novosadskoj televiziji.

Novosadsku televiziju kupila je firma „Srbija danas“ po ceni od oko 175 hiljada evra, u avgustu 2015. godine.

Na konferenciji su predstavljena i istraživanja programa Studija B, Niške televizije i RTV Kragujevac, koja su pokazala slične rezultate kao i istraživanje o programu Novosadske televizije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga