Janjić: Beograd instrumentalizuje hapšenje Srba na Kosovu i time unosi nemir

"Srbija ne priznaje ratne zločine još od vremena Slobodana Miloševića i po tom pitanju nema nikakvu komunikaciju ni sa jednom državom regiona"

23. jula 2019

Vlastima u Srbiji nisu potrebni ljudi, nego slučajevi i oni će svaki slučaj pokušati da instrumentalizuju, kao i ovaj sa hapšenjem Srbina kod Jarinja zbog optužbi za ratni zločin, izjavio je za Danas predsendik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Janjić je, povodom hapšenja Gorana Stanišića, konstatovao da izostanak saradnje sa kosovskim vlastima obezbeđuje manipulaciju i instrumentalizaciju u političke svrhe svakog slučaja koji je neprijatan za srpsku zajednicu koja živi na Kosovu.

„Srbija ne priznaje ratne zločine još od vremena Slobodana Miloševića i po tom pitanju nema nikakvu komunikaciju ni sa jednom državom regiona. Takav je slučaj sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom… Dakle, ne postoji nikakva zaštita, istina, ništa u tom smislu“, ocenio je on.

Ono što je zaista opasno, ukazao je Janjić, je to da ovakvi slučajevi i hapšenje Srba i interpretacije koje se mogu čuti iz Beograda samo destabilizuju i unose dodatni nemir u zajednicu Srba na Kosovu.

Posledica toga biće da Srbi više neće smeti da izađu iz svojih kuća, smatra Janjić.

(FoNet, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga