Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vojvodine u Elektrovojvodini

Treba da se omogući veći uticaj Vojvodine na vojvođanski elektro-energetski sistem koji je većim delom izgrađen samodoprinosima građana Vojvodine

27. apr 2011

Potpredsednik Vlade Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
„Imam osećaj da će zakonska rešenja omogućiti veći uticaj Vlade Vojvodine, barem po pitanju imovinskih odnosa, odnosno Zakona o javnoj svojini, jer je veliki deo elektro-energetske mreže koja je u fiunkciji u Vojvodini izgrađen samodoprinosima građanima Vojvodine i mislim da će to biti uvaženo“, rekao je Jakovljev u Novom Bečeju.
Ocenio je da su trenutna zakonska ovlaštenja koja utvrđuju odnose između Vlade Vojvodine i Elektrovojvodine premala, jer učešće Vojvodine u energetskom bilansu Srbije i strategiji energetskog razvoja Srbije i Zakon o prenosu nadležnosti „pružaju premalo u odnosnu na to šta Elektrovojvodina građanima Vojvodine može da pruži“.
Direktor Eleketrovojvodine Tihomir Simić izjavio je da je Elektroprivreda Srbije, čije je Elektrovojvodina zavisno preduzeće, do sada imala različiti odnos prema tom preduzeću.
„U odnosu na aktuelni menadžment EPS-a postigli smo izuzetno kvalitetan i operativan partnerski odnos, ali on uvek može biti i bolji jer Elektrovojvodina svojom veličinom, kvalitetom i brojem stručne radne snage prevazilazi sve ono što imaju slične organizacije, ne samo u Srbiji nego i u regionu“, rekao je Simić.
On je ocenio da Elektrovojvodina ne zaslužuje da bude samo distributer električne energije, već i centar razvoja koji će svoje modele kvalitetne organizacije i infrastrukture moći da ustupi i drugima kao sopstveno iskustvo.
„Očekujem da EPS prema nama ima krajnje partnerski i kvalitetan odnos, jer je to najlogičnije i u interesu je i građana Vojvodine i građana Srbije“, kazao je Simić.
Jakovljev i Simić prisustvovali su danas u Novom Bečeju puštanju u rad nakon adaptirane trafostanice „Novi Bečej“, energetskog objekta od vitalnog značaja za snabdevanje električnom energijom kupaca iz kategorije domaćinstvo i privreda koje je nedavno oštećeno u požaru.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga