- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jakovljev (LSV): Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je večeras da je sedam odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu Srbije treba da pripada Vojvodini, “sramno malo” i dodao da je uprkos tome i ta odredba neprestano kršena, od donošenja Ustava, 2006. godine, do danas.

Jakovljev je u saopštenju za javnost naveo da je Vojvodina zbog kršenja te ustavne odredbe u proteklih deset godina zakinuta za dve milijarde evra.

On je rekao da Vojvodina mora da dobije ustavom zagarantovanu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode.

“E, onda ćemo da pričamo na drugi način. Onda vam neće trebati 15.000 evra za radno mesto, onda ćemo imati gužvu ko će u takvom ambijentu doći u Vojvodinu”, ocenio je Jakovljev.

Dodao je da će nakon izbora među prioritetima LSV-a biti izjednačavanje subvencija domaćim poljoprivrednicima sa onima koje primaju poljoprivrednici u regionu, kao i sprečavanje prodaje zemlje strancima.

“Reosnovaćemo pokrajinski penzioni fond, pokrenuti izgradnju kliničko-bolničkog centra Novi Sad i vratiti sva ovlašćenja Vojvodini kada je u pitanju nauka: od osnivanja instituta mladih talenata, do većeg broja studenata na budžetu na postdiplomskim studijama”, rekao je Jakovljev.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!