Jakovljev (LSV) Jankoviću: Zar članovi stranaka nisu građani?

"Zašto Janković odbija javnu debatu, za koju se navodno zalaže?"

26. feb 2017

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je danas da je tu stranku “veoma začudilo” odbijanje budućeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića da prihvati poziva na razgovor koji je njemu i budućem kandidatu Vuku Jeremiću uputio LSV i dodao da taj poziv i dalje ostaje otvoren.

“Odbijanje nas čudi tim pre jer smo u dosadašnjem zaštitniku građana videli čoveka koji je spreman da razgovoru i javnoj reči vrati onaj značaj koji oni moraju imati u demokratskom poretku. U takvom poretku ključni interesi građana moraju biti predmet otvorene argumentovane debate”, naveo je Jakovljev u saopštenju za javnost.

Ponovio je ocenu LSV da bi zajednički kandidat demokratske opozicije mogao ozbiljno da se suprotstavi budućem kandidatu Aleksandru Vučiću, oko kojeg se objedinila celokupna vladajuća koalicija.

Jakovljev je dodao da je LSV začuđen Jankovićevim odbijanjem jer je trebalo da se razgovara i o budućnosti Srbije i izrazio uverenje da će Janković promeniti svoj stav.

Janković je odbio poziv LSV i poručio da on odgovara građanima, a ne političkim partijama.

“Spremni smo da prihvatimo tek kao nespretnu formulaciju to što desetine hiljada članova Lige i njenih simpatizera, posle 27 godina borbe za boljitak Srbije, gospodin Janković ne vidi kao građane, dok je sto potpisnika apela da se kandiduje za predsednika Srbije kao građane video i poslušao”, naveo je Jakovljev.

Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić pozdravio je poziv LSV na razgovor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga