Jakovčić: Kako Jeremić i Đilas misle da uvedu Srbiju u EU s Dverima

"Nisam dobio jasan odgovor na pitanja: kako misle uvesti Srbiju u EU s Dverima i rešiti odnose s Kosovom"

07. feb 2019

Hrvatski evroparlamentarac Ivan Jakovčić rekao je da je razgovor u Briselu sa liderima srpske opozicije, Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom, bio „koristan i zanimljiv“, ali i da nije dobio jasan odgovor na pitanje kako misle Srbiju da uvedu u Evropsku uniju sa pokretom Dveri, koji je takođe deo Saveza za Srbiju.

„Susret je bio vrlo koristan i zanimljiv, ali nisam dobio jasan odgovor na pitanja: kako misle uvesti Srbiju u EU s Dverima i rešiti odnose s Kosovom“, napisao je Jakovčić na Tviteru.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas učestvovali su u Evropskom parlamentu na skupu „Proces Evropske integracije Srbije“, u organizaciji Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE).

„Naše stavove smo predstavili u Evropskom parlamentu i nastavićemo sa živom diplomatskom aktivnošću – sa obe strane okeana. Neposredni cilj nam je da informišemo svetsku javnost i sve relevantne međunarodne činioce o zabrinjavajućoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i da im predstavimo postignuti Sporazum sa narodom“, naveo je Jeremić.

Đilas je tom prilikom ocenio da su „Aleksandar Vučić i njegova vlada glavni generatori nasilja u političkom životu Srbije“.

Grupa liberala u EP je saopštila nakon razgovora sa Jeremićem i Đilasom da „Srbija treba da preokrene nepovoljna kretanja i ponovo uspostavi demokratske norme“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga