Jadranka Kosor razgovarala sa lažnim Janezom Janšom

Slovenački novinar najpre je nazvao kabinet hrvatske premijerke, predstavio se kao Janez Janša i tražio da razgovora s Jadrankom Kosor.

23. jul 2010

Novinar slovančkog Radija 1 Denis Avdić uspešno je izveo šalu s premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor, koja ga je iz Mađarske nazvala nakon što se predstavio kao bivši slovenački premijer Janez Janša.
Kako prenose danas hrvatski mediji, koji su objavili i tonski zapis Avdićevog jučerašnjeg razgovora s hrvatskom premijerkom, Avdić je odlučio da proveri koliko je teško doći do nekog visokog funkcionera u Hrvatskoj.
Slovenački novinar najpre je nazvao kabinet hrvatske premijerke, predstavio se kao Janez Janša i tražio da razgovora s Jadrankom Kosor. Nakon što mu je objašnjeno da je premijerka u Budimpešti na razgovoru s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, zamolili su ga da sačeka nekoliko minuta, a zatim da ostavi broj telefona.
Ubrzo ga je iz Mađarske nazvala predsednica Vlade Hrvatske. „Poštovanje, dobar dan, Jadranka je. Lep pozdrav. U Budimpešti sam, idem upravo na aerodrom, vraćam se, bila sam u poseti“, rekla je premijerka.
Avdić se nakon toga predstavio i izvinio, rekavši da je samo hteo da proveri može li jedno prezime iz Slovenije da kontaktira tako važnu osobu u Hrvatskoj.
Hrvatska premijrka se snašla, zahvalila na pozivu i poslala pozdrave iz Mađarske.
(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga