Jačanje parlamentarne saradnje Vojvodine i Baden-Virtemberga

Saradnja u okviru Dunavske strategije najsnažnija karika za povezivanje svih država, regija i gradova

12. jul 2013

Delegacija Skupštine Vojvodine koju predvodi predsednik Ištvan Pastor razgovarala je danas u Ulmu sa predsednikom Parlamenta Baden-Virtemberga Gvidom Volfom o produbljivanju parlamentarne saradnje dve pokrajine.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine Vojvodine, na sastanku je naglašeno da Vojvodinu i Baden-Virtemberg vežu višegodišnje prijateljske i partnerske veze, ali postoji veliki potencijal da se ova saradnja proširi kroz institucionalnu saradnju parlamenata i njihovih radnih tela, na čemu će se intezivno raditi u predstojećem periodu.

Predsednici Pastor i Volf zajednički su ocenili da je saradnja u okviru Dunavske strategije najsnažnija karika za povezivanje svih država, regija i gradova, te da su upravo parlamenti i poslanici oni koji mogu snažno da doprinesu približavanju i prihvatanju ove ideje od strane građana.

Pastor i poslanici pokrajinskog parlamenta Igor Mirović i Borislav Novaković prisustvuju u Ulmu Dunavskoj konferenciji parlamentaraca, na kojoj učestvuju predstavnici nacionalnih i regionalnih parlamenata iz deset zemalja dunavskog sliva.

Tokom konferencije, parlamentarci će razmotriti ulogu i doprinos koji bi parlamenti trebalo da pruže saradnji u podunavskom regionu i implementaciji Dunavske strategije, a na kraju konferencije biće usvojena i zajednička Deklaracija kojom će se precizirati zajednički ciljevi parlamentaraca dunavskog regiona.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga