Izvor: Hojt Ji rekao da je za SAD demokratija u regionu jednako važna kao i stabilnost

Na sastanku je bilo govora i o slobodi medija u Srbiji i zaključeno je da je medijska situacija "zabrinjavajuća"

24. maj 2017

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji rekao je u sredu u Beogradu u razgovoru s predstavnicima opozicije u Srbiji da je za SAD demokratija u regionu jednako važna kao i stabilnost.

„Gospodin Ji je u razgovoru jasno rekao da SAD nisu samo za stabilnost u regionu, nego i za demokratizaciju”, rekao je agenciji Beta izvor koji je učestvovao u razgovorima.

On je poručio da opozicija može da da značajan doprinos demokratizaciji Srbije, i to tako što će prevazići međusobne razlike oko najvažnijih pitanja i ići ka objedinjavanju, kazao je taj izvor.

Dodao je da je američki zvaničnik ponovio stav da Srbija mora dati ubedljive argumente za održiv odnos sa Kosovom, odnosno da ono što je do sada dogovoreno i što će biti dogovoreno treba da funkcioniše i da traje.

Izvor iz razgovora je rekao da je bilo govora i oko ruskog uticaja u Srbiji i ruske uloge u Srbiji i naveo da su mišljenja među predstavnicima opozicije bila podeljena na tu temu.

Na sastanku je bilo govora i o slobodi medija u Srbiji i zaključeno je da je medijska situacija „zabrinjavajuća“, pre svega zbog toga što postoji sumnja u kredibilitet izrečenog u medijima.

Sastanku su, pored Hojta Brajana Jija, prisustvovali i predsednik Pokreta Slobodni građani Srbije Saša Janković, lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac i poslanica u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga