Izolacija Katara, panika među građanima

Arapske zemlje prekinule su jutros diplomatske odnose s Katarom zbog njegove podrške islamskim grupama i odnosa s Iranom

05. juna 2017

Nakon što su Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen, Libija i Maldivi prekinuli diplomatske odnose sa Katarom među stanovnicima je zavladala panika.

Arapske zemlje prekinule su jutros diplomatske odnose s Katarom zbog njegove podrške islamskim grupama i odnosa s Iranom.

Arapske zemlje saopštile su da će povući svoje diplomate iz Katara, da će proterati katarske diplomate sa svoje teritorije, i najavile da će obustaviti vazduhoplovni i pomorski saobraćaj, a Saudijska Arabija da će zatvoriti i kopnenu granicu s Katarom, čime će ta zemlja biti odsečena od ostatka Arapskog poluostrva. Katar je više puta odbacivao optužbe da finansira ekstremističke grupe.

Prema pisanju tamošnjih medija, građani su pohrlili u lokalne supermarkete s namerom da obezbede zalihe hrane i pića.
Namirnice su veoma brzo nestale sa polica katarskih supermarketa.

„Redovi u prodavnicama su ogromni. Svi kupuju hranu, većinom piletinu i vodu i iznose u paketima“, rekao je za N1 državljanin BiH s mestom boravka u Dohi.

Strani državljani sve više se raspituju za letove ka svojim domovima iz straha da susedne zemlje uvedu zabranu letova iz Katara.

„Mnogi razmišljaju da idu kućama, panika je zavladala“, rekao je jedan od sagovornika N1.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga