Izložba plakata Mirka Ilića Tolerancija u Zagrebu išarana ustaškim grafitima

"Izložba nosi poruku o prihvatanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i versko opredeljenje, jezičke razlike, drugačije običaje i drugo"

18. nov 2020

Nepoznati počinilac je ustaškim simbolima išarao putujuću svetska izložbu plakata Mirka Ilića „Tolerancija“, nastalu povodom Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt zagrebačkog PMF-a pre dva dana.

U zagrebačkoj policiji kažu da sprovode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinioca.

Botanički vrt je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije uz poruku „Bez komentara“, a na kojima se vidi da su delovi izložbe išarani porukama „NDH“ i „Smrt Srbozločincima“, kao i ustaškim simbolima.

„Tolerancija“ je edukativni i kulturno-umetnički projekat u sklopu kog je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizuelnom porukom simbolizuje toleranciju, te da napiše reč tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvatanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i versko opredeljenje, jezičke razlike, drugačije običaje i drugo.

Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizuje Škola primijenjene umetnosti i dizajna, ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u saradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. decembra.

(Hina, foto: Fejsbuk: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Pomor
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga