Izložba o stvaralaštvu seoskih žena u Vojvodini

Seoska žena izlazi iz senke?

15. okt 2013

Retrospektivna izložba o stvaralaštvu seoskih žena u Vojvodini otvorena je danas u holu zgrade pokrajinske vlade, povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena.

Kako je objašnjeno na otvaranju, izložba predstavlja mesto susreta svih organizatora sajmova stvaralaštva seoskih žena i podsećanje na njihov petogodišnji rad.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da će njegov sekretarijat nastaviti da pruža podršku osnaživanju uloge seoskih žena u jačanju njihovih zajednica.

Direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački kazala je da su sajmovi ženskog seoskog stvaralaštva veoma značajni, jer je do sada nevidljiva i nepoznata seoska žena postala „fenomen“ prezentujući svoje kvalitete, talenat i viziju.

Navela je da je predviđena i realizacija IPA projekta iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske pod nazivom „Poslovno povezivanje žena koje žive u ruralnim područjima“, čioja je vrednost više od 80.000 evra.

Nosilac projekta je Garancijski fond Vojvodine, a partneri su Zavod za ravnopravnost polova i Savez udruženja nezaposlenih osoba mađarske županije Bač-Kiškun. Reč je o prvom projektu odobrenom od strane IPA fonda koji je posvećen seoskim ženama, navela je Šijački.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga