Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

Izložba "Sloboda uma(lo)" umetnice Vere Galešev iz Berlina, osmišljena kao prostorna instalacija, biće otvorena 1. februara u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada

30. jan 2014

Izložba „Sloboda uma(lo)“ umetnice Vere Galešev iz Berlina, osmišljena kao prostorna instalacija, biće otvorena 1. februara u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Izložba „Sloboda uma(lo)“ je postavka u prostoru u kojoj je, kako je umetnica navela u katalogu izložbe, moguće preći granicu između nesvesnog i svesnog.

Instalacija je subjektivni prikaz ljudske prirode i sociologije prostora iz očiju umetnice, koja pokušava da razume socijalnu praksu i složenost odnosa između čoveka i njegove okoline.

Vera Galešev svoju umetnost opisuje kao kombinaciju elemenata kojima pokušava posmatračima da prenese svoje stavove i razmišljanja o svakodnevici, a karakteriše je mnoštvo boja i humor.

„U svom radu biram dvodimenzionalni, trodimenzionalni ili digitalni izraz, u zavisnosti od utiska koji želim da prenesem. Crtež često koristim, jer verujem da je veoma direktan. Geometrijska tela, ljudske figure i odnos između njih je nešto što se najčešće provlači kao tema“, najavila je umetnica.

Tridesetogodišnja umetnica je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za vajarstvo, master studije završila je u Milanu, a od 2010. godine živi i radi u Berlinu, gde pohađa specijalističke studije.

Izložba će biti otvorena 1. februara u 19 sati.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga