Izložba o Rotari pokretu u Novom Sadu u Noći muzeja

Rotarijanci će posetiocima predstaviti Rotari pokret, istoriju pokreta u Srbiji, ispričati priču o postignućima kluba i pokreta i odgovoriti na sva pitanja koja publiku budu zanimala

19. maj 2017

Rotari klub Novi Sad-Dunav organizovaće u subotu uveče, u okviru međunarodne manifestacije “Noć muzeja”, izložbu “Osvetli Rotari” u novosadskoj Galeriji Bel art, s ciljem da građanima približi rad te najveće nevladine organizacije na svetu.

“Dokumentarno-edukativnu izložbu organizujemo povodom 100. godišnjice postojanja Rotari fondacije, s ciljem upoznavanja i demistifikacija uloge Rotari pokreta, uz ‘druženje i služenje’ zajednici, što je naše geslo”, naveo je Rotari klub Novi Sad-Dunav u saopštenju za javnost.

Navodi se da će rotarijanci posetiocima predstaviti Rotari pokret (Rotary), istoriju pokreta u Srbiji, ispričati priču o postignućima kluba i pokreta i odgovoriti na sva pitanja koja publiku budu zanimala.

Tema ovogodišnje “Noći muzeja” je “Velike i male revolucije”.

“Revolucija je reč čije značenje vezujemo za prelomne istorijske trenutke, za promene sistema i epoha. Pored ovih velikih, ‘istorijskih’, revolucija, postoje i one male, koje se dešavaju svakoga dana, uporno, i koje su ‘manje važne’. Ali, upravo te ‘male revolucije’ – menjaju na bolje nas i naš odnos prema kulturi. Najveća revolucija je neprestano raditi na sebi i aktivno doprinositi svom okruženju”, navodi se u pozivu na izložbu.

Izložba će u subotu biti otvorena od 17 sati do ponoći, u Galeriji Bel Art, koja se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina 17, Novi Sad

Izložba će trajati i posle “Noći muzeja”, do 27. maja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga