Izložba Nataše Teofilović povodom 20 godina rada

Izložba u Novom Sadu je njena prva prilika da u Srbiji, na jednom mestu i sveobuhvatno prikaže svoja istraživanja u oblasti digitalne animacije, grafike i fotografije

06. maja 2016

Samostalna izložba Nataše Teofilović “Distance” povodom 20 godina rada te umetnice iz Pančeva, otvorena je večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Izložba obuhvata, pored radova iz oblasti digitalne umetnosti po kojima je umetnica poznata široj javnosti, i radove iz drugih umetničkih disciplina: video, dokumentarni video, performansi i umetničke akcije, crteži, fotografije, objekti, instalacije, ambijenti.

Kao dobitnica značajnih svetskih nagrada iz oblasti digitalne umetnosti, izložba u Novom Sadu je njena prva prilika da u Srbiji, na jednom mestu i sveobuhvatno prikaže svoja istraživanja u oblasti digitalne animacije, grafike i fotografije.

Nataša Teofilović je svoj diskurs izgradila na uzajamnim odnosima umetnosti, nauke i tehnologije, intimno-javnog i regionalno-univerzalnog, baveći se pitanjima identiteta, rodnosti, otuđenosti, usamljenosti, prijateljstva, ličnih sloboda, etnoarheologije, geopolitike, memorije, prostora, virtuelnih i iluzionističkih paradigmi, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Svi likovi koji se kreću i žive u prostorima praznine Nataše Teofilović koncipirani su po modelu sopstvenog tela i lika, njenih karakterističnih pokreta i permanentnih radnji, što čini vezu umetnice sa tim likovima još snažnijom i iskrenijom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga