Izložba Mir sa ženskim licem u nedelju u Beogradu

"Ženska strana priče o preživljavanju i prevazilaženju posledica rata" 

06. mar 2020

Izložba „Mir sa ženskim licem” prvi put u Beogradu biće prikazana na Međunarodni dan žena, u nedelju, 8. marta, s ciljem da se kroz 20 autentičnih ispovesti žena iz raznih delova Bosne i Hercegovine predstave žensku stranu priče o preživljavanju i prevazilaženju posledica rata.

Izložba „Mir sa ženskim licem“ rezultat je saradnje i nastojanja ženskog mirovnog pokreta Mir sa ženskim licem i nemačke organizacije forumZFD, uz stručnu pomoć Historijskog muzeja BiH, da u procese suočavanja s prošlošću i izgradnje mira u Bosni i Hercegovini (BiH) integrišu žensku perspektivu.

“Imajući u vidu da kolektivno sećanje na našim prostorima ne ostavlja prostor za ženska iskustva, jedan od ciljeva izložbe bio je i da se dokumentuje mali deo ženske istorije koja će tako ostati trajno za pamćenje budućim generacijama”, navodi se u saopštenju.

Na otvaranju izložbe osim organizatora izložbe, posetiteljkama i posetiocima će se obratiti Staša Zajović, predstavnica udruženja “Žene u crnom” iz Beograda, kao i Mara Radovanović i Suvada Selimović, čije su se priče zasluženo našle u postavci ove izložbe.

Izložba će biti otvorena u 16 sati u galeriji „Енџио“, u novom prostoru Incijative mladih za ljudska prava, Dobračina 4, u Beogradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga